Wereldwijde verzending - Kies je taal ☞

De zoektocht naar de schat van Olivier Levasseur alias "De Buizerd"


In 1720, de beruchte piraat Olivier Levasseur, ook wel bekend als La Buse, werd gevangen genomen en ter dood veroordeeld door ophanging. Terwijl hij op de galg stond, gooide Levasseur een cryptische boodschap naar het publiek, waarin hij beloofde dat wie het kon ontcijferen, zijn schat zou vinden. De boodschap luidde: "Om mijn schat te vinden, moet je mijn raadsel oplossen: Ik heb mijn schat aan het einde van de regenboog achtergelaten."

Eeuwenlang hebben schattenjagers geprobeerd om de code te kraken en de schat van Levasseur te lokaliseren. In 2021 begon een team van ontdekkingsreizigers onder leiding van Cruise-Wilkins aan een nieuwe expeditie om naar de ontastbare buit te zoeken.

Seychellen

Seychellen

Het team begon hun reis op de Seychellen, een groep eilanden voor de kust van Afrika die worden beschouwd als een van de schuilplaatsen van Levasseur. Met behulp van de nieuwste technologie, waaronder onderwaterdrones en 3D-mappingsoftware, speurde het team de oceaanbodem af naar enig teken van de schat.

John Cruise-Wilkins
John Cruise-Wilkins

Ondanks hun beste inspanningen bleek de zoektocht moeilijk. De zeebodem was bezaaid met puin en gezonken schepen, en het team kwam verschillende technische problemen tegen. Desalniettemin bleven ze vastberaden en zetten ze door.

Terwijl ze de wateren rond de Seychellen verkenden, deed het team verschillende belangrijke ontdekkingen. Ze vonden een kanon dat waarschijnlijk afkomstig was van Levasseurs schip, evenals verschillende stukken aardewerk en andere artefacten uit de 18e eeuw.

Het team ontmoette ook lokale historici en onderzoekers, die hun kennis deelden over Levasseur en zijn leven als piraat. Ze leerden dat Levasseur bekend stond om zijn slimheid en sluwheid en dat hij zijn schat had begraven op een locatie die moeilijk te bereiken was en goed verborgen.

Ondanks hun inspanningen slaagde Cruise-Wilkins en zijn team er niet in om de schat van Olivier Levasseur te lokaliseren. Maar ze blijven optimistisch en vastbesloten om hun zoektocht voort te zetten.

De zoektocht naar de schat van Levasseur is een herinnering aan de blijvende aantrekkingskracht van schattenjacht en de kracht van legendes om onze verbeelding te prikkelen. Hoewel de schat zelf misschien nooit gevonden wordt, blijft de zoektocht ertoe inspireren avonturiers en ontdekkingsreizigers over de hele wereld. Wie weet zal iemand op een dag de code kraken en de legendarische schat van Olivier Levasseur ontdekken.

De schatkaart van..>>

Sir Francis Drake >>

Schatkaarten bestaan ze echt? >>