Wereldwijde verzending - Kies je taal ☞

De schatkaart van Olivier Levasseur “La Buse”


 

Olivier Levasseur  “La Buse”

Olivier Levasseur, beter bekend als "La Buse", was een beruchte Franse piraat uit de late 17e en vroege 18e eeuw. Hij stond bekend om zijn sluwheid en vastberadenheid in het plunderen van schepen en het terroriseren van koopvaardijvloten in de Indische Oceaan en de Caraïben. Maar wat hem echt legendarisch maakt, is de schat die hij achterliet.

Volgens de legende had La Buse een enorm fortuin vergaard door jarenlang plunderen op zee. Maar voordat hij gevangen werd genomen en ter dood veroordeeld, gooide hij een brief in het publiek waarin hij een cryptische boodschap achterliet die naar verluidt de locatie van zijn schat onthulde.

Het cryptogram van Olivier Levasseur

De boodschap luidde als volgt: "Aan mijn vrienden: Buiten mijn schat is er nog meer verborgen. Zeven kettingen zullen leiden tot de plek waar de ijzeren kist staat begraven. Je moet beginnen waar de slang zijn staart bijt."

Deze boodschap is al meer dan 200 jaar lang een raadsel voor schatzoekers. Velen hebben geprobeerd de betekenis van de boodschap te ontrafelen en de schat te vinden, maar tot op heden is het niemand gelukt om de schat van La Buse te vinden.

Sommige mensen geloven dat de zeven kettingen in de boodschap een verwijzing zijn naar de zeven heuvels van Rome, terwijl anderen denken dat het een verwijzing is naar de zeven kanalen die door het eiland Réunion lopen. Er zijn zelfs speculaties dat de schat begraven ligt op het eiland Mahé in de Seychellen of op het eiland Sainte-Marie in Madagaskar.

Seychellen Olivier Levasseur

De schat van La Buse zou naar verluidt bestaan uit goud, zilver, juwelen en kostbare edelstenen. Sommige schatzoekers beweren zelfs dat de schat een waarde heeft van miljoenen dollars. Maar ondanks het feit dat de schat al meer dan twee eeuwen gezocht wordt, is er nog nooit enige concrete bewijs gevonden van de locatie ervan.

Toch weerhoudt dit schatzoekers niet om te blijven zoeken. Velen geloven dat de schat nog steeds ergens begraven ligt en dat de boodschap van La Buse de sleutel bevat tot het vinden ervan. Het is een mysterie dat blijft boeien en fascineren en een van de meest legendarische verhalen uit de geschiedenis van de piraterij.

Hoewel het vinden van de schat van La Buse misschien een droom blijft, blijft de zoektocht een bron van avontuur en opwinding voor mensen over de hele wereld. Het is een herinnering aan een tijdperk van avonturiers, ontdekkingsreizigers en piraten, en een verhaal dat nog steeds de verbeelding van velen inspireert.

Sir Francis Drake >>

Schatkaarten bestaan ze echt? >>