Wereldwijde verzending - Kies je taal ☞

Boek Oude Kaarten verzamelen


Oude kaarten verzamelen is een prachtige hobby. je hebt geen geweldige middelen nodig om een ​​geweldige collectie op te bouwen. De meeste dealers zullen het erover eens zijn dat kaarten, zelfs na de recente prijsstijgingen, ondergewaardeerd zijn in vergelijking met andere antiek of kunst.

Of je nu wereldkaarten uit de 16e en 17e eeuw, 18e-eeuwse kaarten van Frankrijk, 19e-eeuwse kaarten van Afrika of kaarten van Ohio verzamelt, de hobby is fascinerend en belonend. de grootsheid en technische complexiteit van het streven kunnen echter een uitdaging zijn voor beginnende verzamelaars.

Er zijn al veel boeken over kaarten. sommige zijn weelderige salontafelproducties gevuld met vouwpagina's met kleurenreproducties van beroemde trofeekaarten, manuscriptkaarten en wandkaarten die vele duizenden dollars kunnen kosten. andere zijn gedetailleerde beschrijvingen van kaarten en de geschiedenis van het in kaart brengen van verschillende continenten en schijnbaar eindeloze lijsten met mysterieuze details over individuele kaartenmakers.

maar er zijn weinig serieuze boeken over het verzamelen van kaarten, boeken die de beginner door de vroege valkuilen kunnen leiden die vele anderen hebben meegemaakt. in dit boek heb ik dat in gedachten gehouden en ben ik op verschillende belangrijke manieren afgeweken van eerdere pogingen. in dit boek benader ik het materiaal vanuit het oogpunt van een verzamelaar en heb ik de verzamelaar en de verzameling tot rode draad gemaakt die het werk met elkaar verbinden. Ik heb basiswoordenschat en een overzicht van het veld gegeven als achtergrond voor het onderhandelen over de terra incognita van de vroege stadia van het verzamelen van kaarten.

verder, wat heb je eraan om als beginner te kijken naar een boek vol voorbeelden van kaarten die grotendeels in musea bestaan? Op de kaarten die dit boek illustreren, staan ​​er veel die verzameld kunnen worden, die vrij gemakkelijk en betaalbaar bij de meeste dealers kunnen worden gekocht. hoewel het verzamelen van kaarten van oudsher grotendeels antiek was, is er de laatste decennia een groeiende belangstelling ontstaan ​​voor 19e-eeuwse en zelfs 20e-eeuwse kaarten. Terwijl het verzamelen van zaken als wegenkaarten van benzinemaatschappijen het verzamelen van kaarten is, overlappen deze activiteiten in grote mate met het gebied van het verzamelen van efemere verschijnselen. desalniettemin zal ik proberen ze te integreren in het veld van het verzamelen van antiquarische kaarten, zoals het in het algemeen wordt gezien.

dit alles is in dienst van het aanmoedigen van het grote plezier dat kan worden ondergedompeld in de wereld van kaarten.

bij elk werk als dit hebben veel mensen, naast de auteur, ideeën, suggesties, kritiek en hulp bijgedragen. Mijn collega's in de kaarthandel boden ondersteuning en zekerheid. Toen mijn enthousiasme voor het project af en toe afnam, luidde hun "Wanneer komt het uit?" herstelde mijn vlaggenergie. ik ken geen andere zaken waar zo'n hoge mate van collegialiteit bestaat. De hulp die ik heb gekregen, zonder aan terugkeer te denken, spreekt de hoge normen van de leden van dit vak uit en is nog maar een reden waarom ik mijn collega's zo hoog acht.

 

f. J. Manasek, 1997 norwich, Vermont

Collection old maps the book