Wereldwijde verzending - Kies je taal ☞

De Phantom Atlas


Ik denk dat velen van jullie het met mij eens zijn dat de vakantietijd de beste tijd is voor creativiteit en inspiratie. Ik heb deze paar dagen gebruikt om meer thuis te ontspannen en ook om te lezen. Gisteren kon ik een boek afmaken waar ik persoonlijk zo van genoten heb. Daarom heb ik besloten om mijn gedachten hierover met je te delen en het je ten zeerste aan te bevelen.

 Oude landkaarten The Phantom Atlas

Het is natuurlijk een boek over antieke kaarten. Maar dit is waarom het speciaal is: het belicht verbazingwekkende mythologische verhalen, het is een gids voor de wereld, niet zoals het is, maar zoals het was verondersteld te zijn. En hier komt de magie. Het is een wereld van spookeilanden, ingebeelde bergketens, mythische beschavingen, schipbreukbeesten en andere fictieve kenmerken die op kaarten zijn geïntroduceerd. Dit boek brengt je naar een andere dimensie en als je jezelf vaak afvroeg wat mythologie is en wat echt is aan een antieke kaart, dan heeft dit boek veel antwoorden voor je.

Zoveel kaarten die ik leuk vind, hebben in feite fouten, misverstanden, fantasieën en ronduit leugens. Bovendien is het boek geïllustreerd met veel antieke kaarten waar je kunt onderzoeken waar exploratie en mythologie elkaar ontmoeten.

 

Het is een heel sterk boek - het brengt verkenning, cartografie en mythologie samen. Veel verhalen zijn bijna niet te geloven en opmerkelijk genoeg waren sommige fouten nog steeds te zien op kaarten die in de 21e eeuw werden gepubliceerd.

 

Gedurende een groot deel van de 19e eeuw namen meer dan 40 verschillende kaartenmakers de Mountains of Kong op, een enorm aantal pieken die zich over het hele continent van Afrika uitstrekken, in hun kaarten - maar het was pas in 1889 toen Louis Gustave Binger bleek nep te zijn. Eeuwenlang kwamen ontdekkingsreizigers die naar Patagonië trokken terug met verhalen over de reuzen die ze hadden ontmoet en die daar leefden, zo'n negen voet lang. Dan was er Gregor MacGregor, een Schotse ontdekkingsreiziger die terugkeerde naar Londen om aandelen te verkopen in een land dat hij in Zuid-Amerika had ontdekt. Hij was aangesteld als de Cazique van Poyais, en met veel eer verleend door de plaatselijke koning van dit ongerepte paradijs. Nu bood hij anderen de kans om zich bij hem aan te sluiten en daar ook hun fortuin te verdienen - nadat ze hem een ​​koopje hadden betaald voor hun reis.

 

Ik heb erg genoten van dit boek, ik denk dat ik het nog een keer zal lezen. De rijkdom aan prachtige kaarten en tekeningen van plaatsen en mensen die nooit hebben bestaan, zorgt ervoor dat je het boek in een dag wilt afmaken.

 

Een spectaculaire, mooi en eye-opener verhaal

Ik raad dit boek ten zeerste aan voor alle liefhebbers van antieke kaarten, liefhebbers en als je ernaar uitkijkt om de barrière tussen mythologie en realiteit te begrijpen. Boek is hier te vinden.

Oude landkaarten The Phantom Atlas

 

De Phantom Atlas is een verzameling antieke kaarten die de wereld laten zien zoals we die ten onrechte dachten. Deze omvatten vreemde mythen zoals de 15 meter hoge Patagonische reuzen die Magellan zag, tot enorme fouten zoals de gigantische binnenzee die Noord-Amerika zou vullen.